Tarieven IPL Ontharen

Tarief per behandeling

Ontharen d.m.v. IPL

Gezicht

Wenkbrauwen € 80,00
Oorschelpen€ 80,00
Kaaklijn incl. bakkebaarden€ 100,00
Wangen incl. jukbeenlijn€ 130,00
Bovenlip€ 80,00
Kin€ 80,00
Hals€ 100,00
Gehele gezicht excl. hals en oren€ 200,00

Lichaam

Nek€ 50,00
Schouders€ 129,00
Oksels€ 59,00
Rug (tot taille)€ 169,00
Borsten vrouw incl. tepelhof€ 49,00
Borst man€ 110,00
Buik vrouw€ 89,00
Buik man€ 110,00
Bikinilijn€ 79,00
Bikinilijn incl. schaamstreek€ 99,00
Billen€ 149,00
Bilnaad€ 79,00

Ledematen

Bovenarmen€ 129
Onderarmen€ 129
Armen volledig€ 220
Handen incl. vingers€ 59
Vingers€ 29
Bovenbenen€ 179
Onderbenen incl. knie€ 179
Benen volledig€ 300
Voeten incl. tenen€ 79
Tenen€ 29

Huidverbetering d.m.v. IPL

Couperose

Gelaat€ 99
Wangen€ 99
Neus€ 29

Acné

Gelaat incl. wangen en neus€ 99
Nek / Hals€ 99
Schouders / Rug€ 99
Rug uitgebreid€ 150

Huidverjonging

Gelaat€ 99
Hals€ 69
Decolleté€ 79

IPL betekend letterlijk: Intense Pulsed Light en is een goede manier om duurzaam te ontharen. Bij de IPL ontharen behandeling wordt het zeer krachtige licht dat de IPL flitslamp uitzendt opgenomen door het aanwezige pigment in de haren en naar de haarwortels gevoerd. Door de warmte worden de daar aanwezige kiemcellen voor nieuwe haren vernietigd. IPL ontharen is een behandelmethode voor permanente ontharing. Ontharen van grijze, blonde en rode haren wordt niet of nauwelijks gedaan met IPL. Dit komt mede doordat er onvoldoende pigment in deze haartypen voorradig is. Bruin en zwart haar reageert het beste op de IPL ontharen methode omdat deze haarkleuren veel pigment bevatten. Na de IPL behandeling kan de huid enkele uren schrijnend aanvoelen, rood en gezwellen zijn. De roodheid en de zwellingen verdwijnen weer binnen enkele dagen.

Net als een laserbehandeling is IPL niet voor iedereen geschikt. Ook hier geldt weer dat de beste resultaten worden geboekt met donkere haren (zwart of bruin) en een lichte huid. Blonde, witte, grijze en rode haren bevatten te weinig (geschikte) pigmenten. Ze absorberen daardoor te weinig lichtenergie om de haarwortels duurzaam lam te leggen. Bij een getinte huid kunnen er eventueel verkleuringen en verbrandingen optreden. Om dit risico zo klein mogelijk te maken, kan het beste vooraf op een klein en onopvallend stukje huid worden uitgetest hoe deze op de behandeling reageert.

IPL werkt alleen op groeiende haren. De behandeling moet dan ook diverse malen worden herhaald met tussen pauze van 4 tot 8 weken. In totaal zal je dan ook al gauw meer dan een jaar aan flitsbehandelingen moeten onderworpen voordat het behandelde gebied vrijwel haarvrij is. De meeste mensen ervaren deze methode van ontharen echter als relatief pijnloos. Voor sommigen voelt ontharen met IPL echter toch pijnlijk aan, vooral in gevoelige zones als het gezicht en de halsstreek. Omdat hun haren in het algemeen dikker zijn dan die van vrouwen, zullen mannen in het algemeen ook wat meer pijn voelen. Wie moeite heeft de pijn te verdragen, kan vragen om zijn huid vooraf met een verdovende EMLA-crème in te laten smeren.

Vermijd om die reden ook de zonnebank gedurende de laatste anderhalve maand voor een behandeling. Ook de weken nadat je “geflitst” bent, kun je het beste zoveel mogelijk de zon vermijden en is een bezoek aan de zonnebank af te raden. Hars of epileer je haren niet in de weken voor de behandeling en stel je lichaam niet aan IPL bloot als je zwanger bent, je je niet goed voelt, last van epilepsie-aanvallen hebt, lichtgevoelige of ontstekingsremmende medicijnen slikt of er zich tatoeages, piercings of onderhuidse metaaldelen of implantaten bevinden in het betreffende gebied.

Na een IPL-behandeling kan je huid enkele uren schrijnend aanvoelen. Ook kan ze gedurende enkele dagen rood of gezwollen zijn. Na enkele dagen verdwijnt dit vanzelf. Het direct na de behandeling koelen van de huid en het regelmatig insmeren met een vochtinbrengende crème kan het herstelproces versnellen.

Duurzaam ontharen EPILAR:

Epilar System is een pijnloze manier om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Epilar is aangewezen voor personen bij wie IPL ontharing niet kan gebruikt worden (donkere huidtypes, te lichte haarkleur, nemen van bepaalde hormonenpreparaten zoals cortisone).

Wat is Epilar System?
Epilar System is een combinatie van twee gepatenteerde gels op basis van het lichaamseigen enzym trypsine, die onmiddellijk na een ontharing met was moeten worden aangebracht. De actieve ingrediënten van Epilar System dringen de haarfollikel in, die na de ontharing met was geopend is, en deactiveert er de groeicellen.

Wie kan met EPILAR SYSTEM behandeld worden?
Wanneer er geen overgevoeligheid is voor harsen, kan bijna iedereen behandeld worden. De enige voorwaarde is een minimale haarlengte van 5 mm., omdat alleen bij deze lengte een harsbehandeling optimaal werkt. Alle haren zullen met inbegrip van de wortel verwijderd worden zodat het haarkanaal leeg blijft en het EPILAR SYSTEM kan binnendringen. Men zal rekening moeten houden met een langere behandelingstijd afhankelijk van de groeicyclus van de haren en het aantal haarzakjes in het betreffende gebied. Men mag geen 100% haarreductie verwachten omdat er altijd resterende basale cellen zullen achterblijven.

Voordelen van EPILAR SYSTEM:

  • Reduceert ongewenste haren duurzaam
  • Zacht en effiecient, geen bijwerkingen
  • Behandeling duurt slechts enkele minuten
  • Werkzaam bij alle huidtypen, alle haarkleuren, alle lichaamsdelen
  • Solarium en zonnebaden hebben voor de behandeling geen uitwerking op effectiviteit
  • Goed verdraagbaar, geen allergische reacties
  • Dierproefvrij