Tarieven

LET OP! DE PRIJZEN ZIJN OPLOPPEND!

Elektrisch ontharen vanaf€ 55
Coaguleren van couperose vanaf€ 55
Milia verwijderen (gerstekorrels) vanaf€ 55
Verwijderen fibromen/steelwratjes vanaf€ 55

Elektrisch ontharen is een methode waarbij iedere haar afzonderlijk wordt behandeld. Elektrisch ontharen wordt vaak toegepast bij de gezichtsharen. Het principe van elektrisch ontharen is dat de haarwortel in het haarzakje (waarin de haar groeit) door een stroomstootje wordt vernietigd. Het is duurzaam maar van alle ontharingsmethodes wel de pijnlijkste.

Het elektrisch ontharen kan gedaan worden op drie verschillende manieren:

  1. Elektrolyse. Door toepassing van gelijkstroom vormt zich natronloog in het haarzakje (dit vernietigd de groeicellen)
  2. Thermolyse(diathermie). Hoogfrequente wisselstroom vormt warmte en vernietigd de groeicellen
  3. De blendmethode (deze is het modernste). Het voordeel hiervan is dat de warmte de vorming van natronloog doet versnellen. De blendmethode is daarom minder pijnlijk minder tijdrovend en effectief. Een behandeling van een afzonderlijke haar duurt ongeveer 10 tot 15 seconden.

Bij alle methoden wordt een dun naaldje langs de haarschacht in het haarzakje gestoken. Daarna wordt behandeld middels een van de drie bovenstaande technieken. Om effectief te zijn is vaak een lang behandeltraject nodig dat kan oplopen tot een paar jaar. Er kan ook 2x per week behandelt worden, maar moet dan om max 6 tot 8 weken behandeld worden. Alleen haren die in de zogenaamde anagene (groei) fase zijn kunnen behandeld worden, Maar helaas zijn niet alle lichaamsharen tegelijk in deze fase.

Algemeen advies gedurende behandelprocedure.

  • Niet meer scheren, harsen of epileren
  • Geen ontharingscreme gebruiken
  • Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht
  • Gebruik sunblock factor 30 of hoger.

Behandelperiode

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel meerdere jaren.  De hoeveelheid haren en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen de behandelingen wordt echter steeds groter naarmate u bezig bent. Het is aan te raden om haren tussentijds niet meer uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd. Als het gewenste gebied na verloop van tijd geheel is onthaard, zult u toch na enkele weken of maanden nog eens terug moeten komen om de zgn. rusthaartjes te laten verwijderen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Elektrisch ontharen wordt door veel zorgverzekeraars vergoedt. Bekijk daarom de voorwaarden van uw zorgpolis voor de mogelijkheden.